Nyheter

Bli medlem av SalsaNor Trondheim

Vi i SalsaNor Trondheim innfører nå medlemskontigent fortrinnsvis med tanke på hvem som skal være stemmeberettiget på vår årsmøter/generalforsamlinger. Det er da greit å ha ting i litt faste former, og for å få litt mere oversiktlige forhold med tanke på mere formelle saker, ikke minst når det gjelder søknader om ulike former for økonomisk støtte.
Medlemskontigenten vil være på kr. 100,- og gjelder for betalingsåret samt det på følgende år. Er kontigenten betalt inne én måned før årsmøtet/generalforsamlingen, vil du være stemmeberettiget.
Vi kommer også til å ha medlemsrabatt på utvalgte arrangementer. Dette vil bli annonsert i forkant av det aktuelle kurset eller arrangementet
..............Påmelding her.

ÅPEN DAG

posted Dec 27, 2017, 2:39 PM by Solveig Hollekim   [ updated Jan 9, 2018, 12:28 PM ]

Velkommen til SalsaNors ÅPEN DAG 10. januar 2018!


ÅPEN DAG får du anledning til å sjekke ut noe av det varierte dansetilbudet vårt denne våren og spørre om alt du måtte lure på angående kursene og dansene. Arrangementet er GRATIS og åpent for alle! 

Våre dyktige og hyggelige instruktører og frivillige er klare til å guide deg gjennom en helkveld med kurs og danseshow. På slutten av kvelden blir det sosialdans. Du trenger ikke å registrere deg noe sted, det er bare å droppe innom når som helst i løpet av kvelden fra kl 18.00. Se programmet under.

Du finner oss på Tunga, i Ingvald Ystgaards veg 7B. Hvis du tar buss: Ta nr 18 til Vikåsen fra Trondheim sentrum. Gå av på stoppen Hallfred Høyems Veg (se kart og nærmere beskrivelse i eget innlegg). Det tar 15 minutter! 

Gleder oss til å se deg! --

Welcome to OPEN DAY with SalsaNor Trondheim 10 January 2018!

At Open Day, you will have the opportunity to see what dance courses we will be offering this fall and to ask us any question you might have. The event is FREE! :)

Our skilful and attentive instructors and volunteers will be ready to guide you through a whole evening with classes, dance performance and of course, social dancing.

You don't have to register beforehand, just drop by at any time during the evening from 6pm and onwards. 

You'll find us at Tunga, Ingvald Ystgaards veg 7B. If arriving by bus no 18 (to Vikåsen) from the city centre, jump off at Hallfred Høyems Veg (see map and further description in a separate post).

We look forward to seeing you there!


Cuban Weekend med Geldys Moralez Feito

posted Dec 14, 2017, 12:29 PM by Solveig Hollekim   [ updated Dec 27, 2017, 2:18 PM ]

Salsa er mer enn bare dansetrinn. Ordet Salsa betyr «saus», og symboliserer nettopp det at dansen salsa faktisk er ei blanding av flere latinamerikanske danser - kall det en eksotisk lapskaus. For å utvikle salsaen din, anbefaler vi derfor å trene litt på kroppsbevegelse og beherskelse og øvrige kubanske danser, som har sterk innflytelse på salsa. Dette vil gi deg både større forståelse av dansen salsa og langt større danseglede. 
Det er derfor med stor glede at vi inviterer på kurs som gjenspeiler akkurat dette. 

Ikke minst har vi gleden av å kunne tilby Geldys Moralez Feito (Havana, Cuba) som instruktør for helgen!

Program

Fredag 
2-timers introkurs i Son. Son er både en musikksjanger og en dansestil (som danses på 2) som stammer fra Cuba. Videre er son mor til dagens salsa. Dette blir det eneste parkurset ila. helga.

Lørdag og søndag blir det timer i body movement & teknikk, afro og rumba på henholdsvis improver og intermediate nivå. Her er det singelpåmelding, så denne gangen slipper dere å stresse med å finne en partner å melde seg på med :) Se beskrivelser av de ulike timene under.

♥ Lørdag kveld blir det fest på Håndverkeren (Kjøpmannsgt 12) med kubansk salsa, son, kizomba og bachata fordelt på 2 dansegolv! Festen arrangeres i samarbeid med kizombachata.no. Gratis for alle som deltar på arrangementet og 100 (75 for student) for de som kun deltar på festen ♥ 

PRISER OG PÅMELDING FREDAG (SON)
PRISER OG PÅMELDING LØRDAG (IMPROVER) OG SØNDAG (INTERMEDIATE) (body movement, teknikk, afro, rumba):


Beskrivelse av timene

Body Movement & teknikk
For å bli en god salsadanser sies det at man bør øve minst like mye alene som sammen med partner. Å kunne bevege seg bra, isolere kroppsdeler, ha forståelse for musikken og hvordan den kan brukes i dansen, ha solid teknikk i grunnsteget og ha et solid repertoar av solobevegelser gir et fantastisk grunnlag for god pardans, tolkning av musikken og improvisasjon! Under disse to timene vil Geldys gi deltakerne grunnlaget for å virkelig forbedre egne bevegelser - anbefales for alle som ønsker å ta dansen til et nytt nivå! Kurset er åpent for dansere med bakgrunn fra både kubansk og linjesalsa, men fokuset ligger på kubansk. 

Rumba og Afro
To viktige ingredienser i lapskausen er Rumba og Afro, og bevegelser fra disse dansene kan du gjøre både alene og bruke i pardans. En blir aldri utlært i Rumba eller Afro, og de bør trenes på jevnlig for stadig å utvikle seg som danser, og ikke minst for å oppleve mestring og større danseglede når en danser salsa. Benytt muligheten til å søke grunnleggende forståelse (lørdag) eller en litt dypere forståelse (søndag) i begge disse kubanske danseformene.

Afro
En dans for gudene! Det er mange guder, eller Orishas, og de har alle sine spesielle egenskaper og personligheter som gjenspeiles i hver enkelt guds dans og musikk. Her kan nevnes Eleggua, bindeleddet mellom gudenes og vår verden, ofte framstilt som et barn, vanngudinnen Yemaya, mor for alt levende, tordenguden Shango med sin kraft og manndom, krigsguden Ogun med sin machete, jaktguden Ochosi med sin pil og bue - med flere. Vi vil i løpet av kurset bli kjent med noen av disse. Den kubanske salsamusikken er fylt med referanser til ulike Orishas, og kjenner du rytmene og bevegelsene kan du style dansen din og bruke musikken på en helt ny måte.
Her kan du se to kjente instruktører, Roynet og Yani, bruke afrocubansk dans i salsa: https://www.youtube.com/watch?v=VhohSV-7e0E

Rumba
Lurer du på hvor salsa kommer fra? Prøv Rumba, og du vil få en større forståelse for rytmene og bevegelsene i salsa. Rumba har afrokubanske røtter, og heftige trommerytmer er drivkraften når mann og kvinne skal lokke og utfordre hverandre. Dette er en leken dans, hvor samspillet står i fokus. Kvinnene bruker sensuelle bevegelser med vide skjørt eller sjal til å lokke mennene til seg, for så å avvise i det avgjørende øyeblikk. Gutta på sin side lar seg forføre, og prøver å “baccunere” jenta i et uoppmerksomt øyeblikk. Man kan ofte høre elementer av rumba i den kubanske musikken, en invitasjon til lek i den tradisjonelle pardansen. Kurset er hovedsakelig undervist som singelklasse på linje. Vi anbefaler kvinnelige kursdaltakere til å ta med seg et vidt skjørt eller sjal til timen.
I dette videoklippet (https://www.youtube.com/watch?v=u9GJIjK7bes) kan du se hva Geldys kanskje vil lære oss.


SalsaNor Trondheim inviterer til bachatahelg med Steeve Oagi

posted Nov 2, 2017, 3:02 PM by Solveig Hollekim   [ updated Nov 2, 2017, 3:15 PM ]


Velkommen til bachatahelg med 
Steeve Oagi i regi av SalsaNor Trondheim!
Sett av 25.-26. november for et solid påfyll i bachatarepertoaret. Lørdag blir hovedfokus sensual bachata, mens søndag klinker vi til med dominikansk. Nivå: improver/intermediate, dvs. at du bør ha fullført bachata 2 eller tilsvarende og ha danset bachata sosialt en stund.

Welcome to a bachata weekend with Steeve Oagi organized by SalsaNor Trondheim. Mark Nov 25-26 in your calendar and get ready to take your bachata dancing to a new level. Saturday the emphasis will be on bachata sensual and on Sunday we move back to the roots with Domincan bachata. Level:improver/intermediate, which means you should have completed bachata 2 or an equivalent and have danced bachata socially for a while.


SATURDAY there will be 3 classes of sensual bachata where Steeve will be assisted by Ingunn

WS1: 11.00 – 12.00: Bachata sensual partnerwork - Back to basics
(Sensuality in movements)
WS2: 12.00 – 13.00: Bachata Sensual partner work - Style in partner work
Lunch: 13.00 – 14.00. Bring prepacked as there are few places around to purchase food. 
WS3: 14.00 – 15.00: Bachata Modern - Tricks and acrobatics in Bachata 

20.30 – 02.00: PARTY with two dance floors! One floor with salsa and cha cha, one with bachata and kizomba. Free for members of SalsaNor and participants of the Bachata Weekend with Steeve. CC for others is 50 NOK (Vipps or cash).
DJs: Lars Meisingseth (line style and cuban salsa + some cha cha) &Francys Espaillat (mainly bachata, but also some kizomba). 


SUNDAY there will be 3 hours of dominican bachata with Steeve and Anna Stasia.

WS4: 11.00 – 12.00: Bachata Dominican - Fast footwork
WS5: 12.00 – 13.00: Bachata Dominican - Leading and following techniques (Partner work) 
Lunch: 13.00 – 14.00: Bring prepacked, few places around to purchase food. 
WS6: 14.00 – 15.00: Bachata Fusion - Bachata Sensual with Dominican footwork how to combine the different styles 
(Partner work) 

PS! Remember to bring water bottles for the classes this weekend and indoor shoes :)

SalsaNor ÅPEN DAG 24.08.17

posted Aug 17, 2017, 10:07 AM by Solveig Hollekim(Scroll down for English)

Velkommen til SalsaNors ÅPEN DAG 24. august 2017!

På ÅPEN DAG får du anledning til å sjekke ut noe av det varierte dansetilbudet vårt denne høsten og stille alle spørsmål du måtte lure på angående kursene. Arrangementet er GRATIS og åpent for alle! Kaker og kaffe blir det også! :)

Våre dyktige og hyggelige instruktører og frivillige er klare til å guide deg gjennom en helkveld med kurs, danseshow og sosialdans selvfølgelig! Du trenger ikke å registrere deg noe sted, det er bare å droppe innom når som helst i løpet av kvelden fra kl 18.00.

Du finner oss på Tunga, i Ingvald Ystgaards veg 7B. Transport: Ta buss 18 til Vikåsen fra Trondheim sentrum. Gå av på stoppen Hallfred Høyems Veg. Gleder oss til å se deg! 

Lenke til arrangementet på Facebook: https://www.facebook.com/events/140240049897696/?fref=ts

------

Welcome to Open Day with SalsaNor Trondheim 24 august 2017!

At Open Day, you will have the opportunity to see what dance courses we will be offering this fall and to ask us any question you might have. The event is FREE! There will also be coffee and cakes :)

Our skilful and attentive instructors and volunteers will be ready to guide you through a whole evening with classes, dance show and of course, social dancing.

You don't have to register beforehand, just drop by at any time during the evening from 6pm and onwards! 

You'll find us at Tunga, Ingvald Ystgaards veg 7B. If arriving by bus no 18 (to Vikåsen) from the city centre, jump off at Hallfred Høyems Veg.

We look forward to seeing you there!

Link to the event on Facebook: https://www.facebook.com/events/140240049897696/?fref=ts


ÅPEN DAG 12. januar 2017

posted Dec 8, 2016, 1:24 PM by Solveig Hollekim   [ updated Dec 8, 2016, 3:07 PM ]Velkommen til SalsaNor ÅPEN DAG

På ÅPEN DAG får du anledning til å sjekke ut dansetilbudet vårt og stille alle spørsmål du måtte lure på - helt GRATIS og åpent for alle!

Våre dyktige og hyggelige instruktører og frivillige er klare til å guide deg gjennom en helkveld spekket med kurs, danseoppvisning og sosialdans.

Du trenger ikke å registrere deg noe sted, det er bare å droppe innom når som helst i løpet av kvelden fra kl 18.00! Nevnte vi at det blir kaker og kaffe? :)

Du finner oss på Håndverkeren i Kjøpmannsgt 12. Gleder oss til å se deg!

PS! Click on image to enlarge

Welcome to OPEN DAY at SalsaNor 

OPEN DAY is an evening where you get the opportunity to check out the various dance styles that are being taught and ask any question you may have, for FREE and open for everyone! 

Our lovely instructors and volunteers are ready to guide you through a n evening packed with classes, dance performance and social dance.

You do not need to register anywhere, and you can just drop by at any time during the evening! Did we mention there will be cakes and coffee? :)

You find us at Håndverkeren, Kjøpmannsgt 12. Looking forward to seeing you!

Vinn Salsa 1-kurs!

posted Nov 3, 2016, 2:16 PM by Solveig Hollekim


Frem til tirsdag 8. november har vi Facebook-konkurranse som pågår hvor du kan vinne et Salsa 1-kurs for deg og en venn! Gå inn på vår Facebook-side https://www.facebook.com/salsanortrondheim/ og følg instruksene i konkurranseinnlegget. 

Lykke til!

Bli med i SalsaNors Rueda Standard gruppe!

posted Oct 25, 2016, 12:19 PM by Solveig Hollekim

(for english version, scroll down)

Dette er gruppa for deg som minimum har gått rueda 1 og 2, og har lyst til å danse rueda hver uke med en fast gjeng, med kontinuitet og progresjon. Gruppa fokuserer på figurene i den norske ruedastandarden, og gjennom to semester skal gruppa lære pensum tilsvarende gamle rueda 3, 4 og 5. Vi starter høstens semester med 2 oppfriskningskvelder (25/10 og 01/11). Deretter blir det 4 kvelder hvor Denis og Annelise vil gå gjennom pensum på rueda 3. Semesteret avsluttes 06.12. Nytt semester starter 17.01.2017

Påmelding kun i par på https://www.deltager.no/rueda_standard_grupp2_25102016.

Vi har plass til kun 10 par, så her er det førstemann til mølla. Pris pr par for høstens semester: 1100,-

Hvis du ikke har en partner, er SalsaNors facebook-siden en god plass å finne en. _________________________________________________

The registration for SalsaNor's new Rueda Standard-group is now open!

This is a group for you who already have taken Rueda 1 and 2 (or more), and want to dance Rueda every week in a group focusing on the Norwegian Rueda Standard. Trough 2 semesters you will learn the figures from Rueda 3, 4 and 5, and with that you will know more or less the whole standard. We start this years semester with to rehersals (25/10 and 01/11). This is followed by four nights with Denis and Annelise, who will teach you the figures and formations from Rueda 3. The last practise of the semester will be 6. december.

Registration in couples only on https://www.deltager.no/rueda_standard_grupp2_25102016.

Price pr couple for this years semester: 1100,-

If you don't have a partner, SalsaNor's facebookpage is a good place to find one.

Opptak til Ruedateam 2017

posted Oct 9, 2016, 1:10 AM by Torbjørn Øvergård   [ updated Oct 9, 2016, 1:12 AM ]

Opptak til Ruedateam 2017 vil foregå i Ingvald Ystgaards vei 7B onsdagene 12., 19. og 26. oktober! 

Dette er gruppa for de som har danset mye Rueda og behersker det aller meste i den norske standarden. Typisk for deg som har gått kurs tilsvarende Rueda 3, 4 og 5, har vært på noen Ruedakongresser og ønsker å danse Rueda med tempo, kjappe retningsforandringer og komplekse strukturer. Det er også gruppa for deg som ønsker å prøve ut nye kall og formasjoner. Gruppa vil ledes av SalsaNor Trondheims Rueda mentorgruppe, som består av instruktører samt noen av VM deltagerne fra 2016.

Forrige opptak var høsten 2014! Neste opptak planlegges i januar 2018. 

Mer info om tilbudet og opptaket finner du på vår hjemmeside og vår facebookside

Boot Camp Weekend med Alexis Ruiz 29.-30. oktober

posted Oct 5, 2016, 12:06 PM by Solveig Hollekim   [ updated Oct 5, 2016, 12:06 PM ]Vi ønsker velkommen til X-body Boot Camp Weekend 29. og 30. oktober i våre lokaler på Tunga med den svært dyktige danseren og pedagogen Alexis Ruiz. Dette er en unik mulighet til å få lære av en fantastisk internasjonal instruktør! Vi lover et et innholdsrikt program med partnerwork, footwork/body movement, follow/lead, og musikalitet!


Det blir en 4-timers boot camp på intermediate nivå (X-body 2-3) på lørdag og en 4-timers boot camp på avansert nivå (X-body 4 og opp) på søndag. Det blir separat påmelding for de to dagene. Er en på avansert nivå, kan en med fordel delta begge dager da en alltid lærer noe nytt med Alexis. 

Lørdag kveld blir det Halloween-party og masse bra linjemusikk! Vi forsøker å få til to rom som sist gang, slik at vi kan samle hele miljøet :)

For oppdateringer og mer informasjon om arrangementet, sjekk Facebook-eventen.

Tidsplan lørdag (Intermediate):
10.30-12.30: Workshops
12.30-13.30: Lunsj
13.30-15.30: Workshops
Sign-up: https://www.deltager.no/participant/arrangement.aspx?id=178913

Tidsplan søndag (Advanced):
10.30-12.30: Workshops
12.30-13.30: Lunsj
13.30-15.30: Workshops
Sign-up: https://www.deltager.no/participant/arrangement.aspx?id=178925

Priser:
Lørdag Intermediate Boot Camp (4 timer)
Ordinær: 600,- (single) / 1000,- (par)
Student: 450,- (single) / 750,- (par)
(inkluderer Halloween-party)

Søndag Advanced Boot Camp (4 hours)
Ordinær: 600,- (single) / 1000,- (par)
Student: 450,- (single) / 750,- (par)
(inkluderer Halloween-party)

Kun fest betales i døra og koster 100,- / 50,- (for SalsaNor-medlemmer)

Åpen dag 08.09.16

posted Aug 19, 2016, 2:15 PM by Solveig Hollekim   [ updated Aug 28, 2016, 12:33 PM ]Velkommen til SalsaNor ÅPEN DAG // 08. september 2016

ÅPEN DAG er egentlig en kveld hvor du får anledning til å sjekke ut dansetilbudet vårt og stille alle spørsmål du måtte lure på - helt GRATIS og åpent for alle!

Våre fine instruktører og frivillige er klare til å guide deg gjennom en helkveld spekket med kurs, danseoppvisning og sosialdans innen Salsa, Bachata, Kubansk salsa, X-body salsa, Rueda de Casino m.m.

Du trenger ikke å registrere deg noe sted, det er bare å droppe innom når som helst! Nevnte vi at det blir kaker og kaffe? :)

Du finner oss på Håndverkeren i Kjøpmannsgt 12. Gleder oss til å se deg!

PS! Click on image to enlarge


Welcome to SalsaNor OPEN DAY // 08 September 2016

OPEN DAY is an evening where you get the opportunity to check out the various dance styles that are being taught and ask any question you may have, for FREE and open for everyone! 

Our lovely instructors and volunteers are ready to guide you through a n evening packed with classes, dance performance and social dance in Salsa, Bachata, Cuban salsa, X-body salsa, Rueda de Casino ETC.

You do not need to register anywhere, and you can just drop by at any time during the evening! Did we mention there are cakes and coffee? :)

You find us at Håndverkeren, Kjøpmannsgt 12. Looking forward to seeing you!

1-10 of 185