Kubansk

O Salsa Cubana IMPROVER* Bygger på kubansk salsa 2 og er beregnet på de som kommer rett fra Salsa 2 cuban eller tilsvarende. Kurset går over seks uker. Kurset vil ha fokus på både pardans (figurer), body movement og musicality. Kanskje får vi også en smakebit på afrocubansk dans - et element ofte brukt som krydder i kubansk salsa. Vi lærer mer om egen dansestil og kroppsbevegelser typisk for danser, man blir en god leder og følger, hvordan musikken kan brukes aktivt i dansen - og hvordan skal repertoaret utvides med mange nye turer. Målet er at du gjennom kurset utvikler deg til en god og trygg sosialdanser med et godt reportoar. Nytt innhold hver gang.

O Cuban salsa REFRESH. Dette er kurset for deg som føler deg litt rusten, savner kubansk salsa eller nettopp har fullført salsa 3 og har lyst på MER! Gjennom 4 uker får du påfyll av triks og turer, body movement og styling akkompagnert av masse herlig kubansk salsamusikk. Med dette kurset vil vi ønske alle velkommen tilbake på dansegulvet, etter nesten år med restriksjoner og avstand. Det er på tide å innta dansegulvet igjen – kom å bli med på vår gjenåpningsfest av et kurs.

O Salsa Cubana Musicality. : Dette er for deg som har litt erfaring fra tidligere (Salsa 2 og oppover). Her går vi gjennom litt grunnleggende musikkforståelse og oppbygging (Neida, ikke vær redd - det blir ikke “en teori-time”). Vi skal gå gjennom litt av hva sånn som gjør salsa-musikken spesielt, litt om stilarter og hvordan musikken kan brukes aktivt når vi danser. Dette skal vi gjøre i par, og dermed danser vi oss både gjennom teorien og krydrer samtidig litt med føringsteknikk og “floor-craft”. Målet er at du/dere gjennom kurset skal finne det lettere å tolke musikken, samt bli tryggere i samspillet med en partner og som resultat får enda mer glede av tiden dansegulvet.

O Cuban Mix Solo-klasse. Dette er et lekent kurs for deg som liker å røre deg til kubansk musikk. Kurset består av både fotarbeid og moro samt salsa med rumba. Her vil du også lære triks du kan bruke for å krydre pardansen -som en ekte kubaner.

FØLGENDE KURS INNGÅR OGSÅ I DET GENERELLE KURSTILBUDET:

O Salsa Cubana* Bygger på salsa 2 - Cuban beginner og går over 6 uker. Kurset vil ha fokus på både pardans (figurer), body movement og musicality. Kanskje får vi også en smakebit på afrokubansk dans - et element ofte brukt som krydder i kubansk salsa. Vi lærer mer om egen dansestil og kroppsbevegelser typiske for dansen, hvordan man blir en god leder og følger, hvordan musikken kan brukes aktivt i dansen - og selvsagt skal repertoaret utvides med mange nye turer. Målet er at du gjennom kurset utvikler deg til en god og trygg sosialdanser med et godt repertoar.

O Cubanissimo* Bygger på Salsa Cubana og går over seks uker. Typisk for disse kursene er at man vil lære elementer fra andre stilarter/danseformer som blandes med den tradisjonelle kubanske salsa - her kan nevnes blant annet afro, rumba og son. Også her vil fokuset være både pardans (figurer), body movement og musicality. Vi vil bli bedre kjent med rytmene i den kubanske salsamusikken, og lære hvordan vi kan leke med disse når vi danser.

O Rueda intermediate: Dette er et kurs for de som kan kallene/turene i Rueda Core. Timene vil være en kombinasjon av tradisjonell undervisning og trening. Det legges opp til progresjon fra uke til uke, og målet vil være å kunne beherske de aller fleste kallene/turene på intermediate level.

O Rueda advanced: Dette er et kurs for de som kan kallene/turene i core og in t ermediatei Ruedastandarden. Vi vil gjennomgå figurene fra avansert nivå, og i tillegg til andre figurer med tilsvarende vanskelighetsgrad. Fokus vil også være på flyt, og tempo. Vi kommer til å prøve oss på noen kjente Rueda-strukturer som Rueda llanta, cruzado/echo, evt. rueda mixta mot slutten av kurset.