Course description - Kursbeskrivelser

We are working on updated course descriptions in both English and Norwegian.

NYBEGYNNERKURS I SALSA

O Salsa 1 (nybegynner/grunnkurs) Her lærer du grunnleggende salsa. Ingen krav til forkunnskap. Fokus på basistrinn, rytmeforståelse samt enkle figurer og kombinasjoner. Dette er en gøyal og grundig innføring i salsa som gir et godt grunnlag for å gå videre på Salsa 2 Kubansk (kubansk stil) eller Salsa 2 Puertorikansk (puertorikansk stil).

O Salsa 2 - Cuban BEGINNER. Kurset bygger på det du lærte i Salsa 1. Vi fortsetter med grunnleggende bevegelser og kombinasjoner i kubansk stil. Fokuset er på fører- og følgerteknikker, og du lærer figurer som dile que no, el dedo og setenta. Vi blir bedre kjent med musikken og rytmene. Flyt og teknikk står i høysetet! Ved fullført kurs har du et godt repertoar for å danse salsa sosialt. Herfra kan man fortsette på kurs som Salsa Cubana (med litt øving!) og Rueda 1.

O Salsa 2 - Puerto Rican BEGINNER. Dette er begynnerkurset i den puertorikanske stilarten. Kurset krever at du har tatt Salsa 1 eller har tilsvarende kunnskap. Her lærer du turer og kombinasjoner i puertorikansk stil basert på det du lærte i salsa 1 (de 4 grunnleggende stegene, høyresnurr, crossbody lead) i tillegg til turer basert på venstresnurr, crossbody inside turn og crossbody outside turn. Dette kurset fokuserer på å bygge et grunnleggende repertoar av bevegelser samt fører- og følgerteknikker. Målet er å gi deg nok selvtillit til å danse sosialt - som er en helt essensiell del av din dansereise.

O Salsa 3 - Cuban. Er siste del av grunnopplæringen vår. Her bygger vi videre på det du har lært på salsa 1 og 2. Repertoaret av turer økes, vi fortsetter fokus på fører- og følgerteknikker og grunnleggende fotarbeid, og det blir satt av masse tid på å danse til musikk og automatisere det dere nå har lært.


KUBANSK SALSA

O Salsa Cubana IMPROVER* Bygger på kubansk salsa 2 og er beregnet på de som kommer rett fra Salsa 2 cuban eller tilsvarende. Kurset går over seks uker. Kurset vil ha fokus på både pardans (figurer), body movement og musicality. Kanskje får vi også en smakebit på afrocubansk dans - et element ofte brukt som krydder i kubansk salsa. Vi lærer mer om egen dansestil og kroppsbevegelser typisk for danser, man blir en god leder og følger, hvordan musikken kan brukes aktivt i dansen - og hvordan skal repertoaret utvides med mange nye turer. Målet er at du gjennom kurset utvikler deg til en god og trygg sosialdanser med et godt reportoar. Nytt innhold hver gang.

O Cuban salsa REFRESH. Dette er kurset for deg som føler deg litt rusten, savner kubansk salsa eller nettopp har fullført salsa 3 og har lyst på MER! Gjennom 4 uker får du påfyll av triks og turer, body movement og styling akkompagnert av masse herlig kubansk salsamusikk. Med dette kurset vil vi ønske alle velkommen tilbake på dansegulvet, etter nesten år med restriksjoner og avstand. Det er på tide å innta dansegulvet igjen – kom å bli med på vår gjenåpningsfest av et kurs.

O Salsa Cubana Musicality. : Dette er for deg som har litt erfaring fra tidligere (Salsa 2 og oppover). Her går vi gjennom litt grunnleggende musikkforståelse og oppbygging (Neida, ikke vær redd - det blir ikke “en teori-time”). Vi skal gå gjennom litt av hva sånn som gjør salsa-musikken spesielt, litt om stilarter og hvordan musikken kan brukes aktivt når vi danser. Dette skal vi gjøre i par, og dermed danser vi oss både gjennom teorien og krydrer samtidig litt med føringsteknikk og “floor-craft”. Målet er at du/dere gjennom kurset skal finne det lettere å tolke musikken, samt bli tryggere i samspillet med en partner og som resultat får enda mer glede av tiden dansegulvet.

O Cuban Mix Solo-klasse. Dette er et lekent kurs for deg som liker å røre deg til kubansk musikk. Kurset består av både fotarbeid og moro samt salsa med rumba. Her vil du også lære triks du kan bruke for å krydre pardansen -som en ekte kubaner.

PUERTORIKANSK SALSA

Klassene våre i puertorikansk salsa er delt inn i 3 nivåer: nybegynner, litt øvet og øvet (vi tilbyr for tiden ikke avanserte klasser). Nivåene er laget for å gjenspeile dine danseferdigheter og ikke antall klasser du har tatt eller hvor lenge du har danset. For nivåene litt øvet og øvet betyr dette at du kan gjenta klassen så lenge du er på det nivået, siden innholdet ikke vil være det samme.

O Puerto Rican IMPROVER*: På litt øvet vil du lære å mestre grunnlaget for den puertoricanske salsastilen. Du vil lære flere mønstre basert på grunnleggende og nye mønstre basert på hammerlock, check, open break og copa. Denne timen fokuserer på å utvikle ledende og følge teknikk og god kommunikasjon mellom dansepartnere. Målet vårt med denne timen er å gjøre deg mer moro og mer komfortabel i sosial dans.

O Puerto Rican INTERMEDIATE*: Fra våren 2019 krever øvet nivå å faktisk mestre bevegelser på nybegynner og litt øvet-nivå i sosial dans.

På dette nivået vil du utvikle dine sosiale danseferdigheter ved å virkelig mestre alle bevegelsene fra nybegynner- og litt øvet-nivået i tillegg til noen nye trekk som spinning, 360 svinger og andre. Du vil lære å bruke dem på mer intrikate og komplekse måter ved å implementere grunnleggende kroppsbevegelser og styling. Vi vil fortsette å fokusere på ledende og flytende teknikk, og også begynne å fokusere mer på musikalitet.

PUERTORIKANSK SALSA On2

O On2 Combo*: Klasse kombinerer soloøvelse inkludert kroppsbevegelse, groove, glans, musikalitet (1. time) med partnerarbeid som legger vekt på detaljert teknikk og flyt i mønstre (2. time). Klassen er på on2-timing, også kjent som New York on2. Klassen er på litt øvet/øvet nivå , noe som betyr at du må ha grunnleggende ferdigheter i on2 så vel som puertorikansk salsa.

O On2 Solo: Solo-trening inkludert kroppsbevegelse, fotarbeid, populære steg og glans med vekt på teknikk, timing, musikalitet, groove og flyt. Klassen er på on2-timing, også kjent som New York on2. Klassen er på litt øvet/øvet nivå, noe som betyr at du trenger å kunne grunnleggende ferdigheter i on2-stil.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

FØLGENDE KURS INNGÅR OGSÅ I DET GENERELLE KURSTILBUDET:

O Salsa Cubana* Bygger på salsa 2 - Cuban beginner og går over 6 uker. Kurset vil ha fokus på både pardans (figurer), body movement og musicality. Kanskje får vi også en smakebit på afrokubansk dans - et element ofte brukt som krydder i kubansk salsa. Vi lærer mer om egen dansestil og kroppsbevegelser typiske for dansen, hvordan man blir en god leder og følger, hvordan musikken kan brukes aktivt i dansen - og selvsagt skal repertoaret utvides med mange nye turer. Målet er at du gjennom kurset utvikler deg til en god og trygg sosialdanser med et godt repertoar.

O Cubanissimo* Bygger på Salsa Cubana og går over seks uker. Typisk for disse kursene er at man vil lære elementer fra andre stilarter/danseformer som blandes med den tradisjonelle kubanske salsa - her kan nevnes blant annet afro, rumba og son. Også her vil fokuset være både pardans (figurer), body movement og musicality. Vi vil bli bedre kjent med rytmene i den kubanske salsamusikken, og lære hvordan vi kan leke med disse når vi danser.

O Rueda intermediate: Dette er et kurs for de som kan kallene/turene i Rueda Core. Timene vil være en kombinasjon av tradisjonell undervisning og trening. Det legges opp til progresjon fra uke til uke, og målet vil være å kunne beherske de aller fleste kallene/turene på intermediate level.

O Rueda advanced: Dette er et kurs for de som kan kallene/turene i core og in t ermediatei Ruedastandarden. Vi vil gjennomgå figurene fra avansert nivå, og i tillegg til andre figurer med tilsvarende vanskelighetsgrad. Fokus vil også være på flyt, og tempo. Vi kommer til å prøve oss på noen kjente Rueda-strukturer som Rueda llanta, cruzado/echo, evt. rueda mixta mot slutten av kurset.