Cuban Weekend med Geldys Moralez Feito

Publiseringsdato: Dec 14, 2017 8:29:23 PM

Salsa er mer enn bare dansetrinn. Ordet Salsa betyr «saus», og symboliserer nettopp det at dansen salsa faktisk er ei blanding av flere latinamerikanske danser - kall det en eksotisk lapskaus. For å utvikle salsaen din, anbefaler vi derfor å trene litt på kroppsbevegelse og beherskelse og øvrige kubanske danser, som har sterk innflytelse på salsa. Dette vil gi deg både større forståelse av dansen salsa og langt større danseglede. Det er derfor med stor glede at vi inviterer på kurs som gjenspeiler akkurat dette.

Ikke minst har vi gleden av å kunne tilby Geldys Moralez Feito (Havana, Cuba) som instruktør for helgen!

Program

Fredag

2-timers introkurs i Son. Son er både en musikksjanger og en dansestil (som danses på 2) som stammer fra Cuba. Videre er son mor til dagens salsa. Dette blir det eneste parkurset ila. helga.

Lørdag og søndag blir det timer i body movement & teknikk, afro og rumba på henholdsvis improver og intermediate nivå. Her er det singelpåmelding, så denne gangen slipper dere å stresse med å finne en partner å melde seg på med :) Se beskrivelser av de ulike timene under.

♥ Lørdag kveld blir det fest på Håndverkeren (Kjøpmannsgt 12) med kubansk salsa, son, kizomba og bachata fordelt på 2 dansegolv! Festen arrangeres i samarbeid med kizombachata.no. Gratis for alle som deltar på arrangementet og 100 (75 for student) for de som kun deltar på festen ♥

PRISER OG PÅMELDING FREDAG (SON)

PRISER OG PÅMELDING LØRDAG (IMPROVER) OG SØNDAG (INTERMEDIATE) (body movement, teknikk, afro, rumba):

Arrangementet på Facebook

Beskrivelse av timene

Body Movement & teknikk

For å bli en god salsadanser sies det at man bør øve minst like mye alene som sammen med partner. Å kunne bevege seg bra, isolere kroppsdeler, ha forståelse for musikken og hvordan den kan brukes i dansen, ha solid teknikk i grunnsteget og ha et solid repertoar av solobevegelser gir et fantastisk grunnlag for god pardans, tolkning av musikken og improvisasjon! Under disse to timene vil Geldys gi deltakerne grunnlaget for å virkelig forbedre egne bevegelser - anbefales for alle som ønsker å ta dansen til et nytt nivå! Kurset er åpent for dansere med bakgrunn fra både kubansk og linjesalsa, men fokuset ligger på kubansk.

Rumba og Afro

To viktige ingredienser i lapskausen er Rumba og Afro, og bevegelser fra disse dansene kan du gjøre både alene og bruke i pardans. En blir aldri utlært i Rumba eller Afro, og de bør trenes på jevnlig for stadig å utvikle seg som danser, og ikke minst for å oppleve mestring og større danseglede når en danser salsa. Benytt muligheten til å søke grunnleggende forståelse (lørdag) eller en litt dypere forståelse (søndag) i begge disse kubanske danseformene.

Afro

En dans for gudene! Det er mange guder, eller Orishas, og de har alle sine spesielle egenskaper og personligheter som gjenspeiles i hver enkelt guds dans og musikk. Her kan nevnes Eleggua, bindeleddet mellom gudenes og vår verden, ofte framstilt som et barn, vanngudinnen Yemaya, mor for alt levende, tordenguden Shango med sin kraft og manndom, krigsguden Ogun med sin machete, jaktguden Ochosi med sin pil og bue - med flere. Vi vil i løpet av kurset bli kjent med noen av disse. Den kubanske salsamusikken er fylt med referanser til ulike Orishas, og kjenner du rytmene og bevegelsene kan du style dansen din og bruke musikken på en helt ny måte.

Her kan du se to kjente instruktører, Roynet og Yani, bruke afrocubansk dans i salsa: https://www.youtube.com/watch?v=VhohSV-7e0E

Rumba

Lurer du på hvor salsa kommer fra? Prøv Rumba, og du vil få en større forståelse for rytmene og bevegelsene i salsa. Rumba har afrokubanske røtter, og heftige trommerytmer er drivkraften når mann og kvinne skal lokke og utfordre hverandre. Dette er en leken dans, hvor samspillet står i fokus. Kvinnene bruker sensuelle bevegelser med vide skjørt eller sjal til å lokke mennene til seg, for så å avvise i det avgjørende øyeblikk. Gutta på sin side lar seg forføre, og prøver å “baccunere” jenta i et uoppmerksomt øyeblikk. Man kan ofte høre elementer av rumba i den kubanske musikken, en invitasjon til lek i den tradisjonelle pardansen. Kurset er hovedsakelig undervist som singelklasse på linje. Vi anbefaler kvinnelige kursdaltakere til å ta med seg et vidt skjørt eller sjal til timen.

I dette videoklippet (https://www.youtube.com/watch?v=u9GJIjK7bes) kan du se hva Geldys kanskje vil lære oss.